Σχετικά με το αρθροπλαστικη ωμου

Ο οριστικός οδηγός για το αρθροπλαστικη ωμου


Αυτή είναι μια νεότερη «μη ανατομικής φιλοσοφίας» πρόθεση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα που πάσχουν από βαριά οστεοαρθρίτιδα σε συνδυασμό με κακή λειτουργικότητα του στροφικού πετάλου, αλλά και για αντικατάσταση της ολικής αρθροπλαστικής μετά από επιπλοκές: χαλάρωση, λοίμωξη, σύνθετα περιπροθετικά κατάγματα, συχνά σε ηλικιωμένους ασθενείς, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την μέθοδο της οστεοσύνθεσης. αρθροπλαστικη ωμου.


αρθροπλαστικη ωμουαρθροπλαστικη ωμου


Αυτό δημιουργεί ένα σταθερό υπομόχλιο που επιτρέπει στον ασθενή να ανυψώνει το χέρι του, χωρίς τη συμμετοχή του, προβληματικού ή κατεστραμμένου, στροφικού πετάλου. Οι αλλαγές αυτές φυσικά δεν είναι εμφανείς απ' έξω και δεν προκαλείται κοσμητικό πρόβλημα. Η επέμβαση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξέλιξη των τελευταίων ετών στη χειρουργική του ώμου και μια από τις μεγαλύτερες στην ορθοπαιδική χειρουργική γενικότερα.
Ο γράφων ίδρυσε την πρώτη και μέχρι σήμερα μοναδική Μονάδα Χειρουργικής Ώμου του ΕΣΥ, η οποία υπό την διεύθυνσή του έγινε κέντρο αναφοράς στην χειρουργική του ώμου αντιμετωπίζοντας καθημερινά για πάνω από 30 χρόνια περίπλοκες παθήσεις του ώμου. Έχοντας την πολυετή εμπειρία της Κλινικής αυτής και σε συνεργασία με το Metropolitan Hospital, προχωρήσαμε στη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας της νέας πρότυπης κλινικής, της Ειδικής Ορθοπαιδικής Κλινικής Χειρουργικής Ώμου.


Η καλύτερη πλευρά του αρθροπλαστικη ωμου


MD, Ph, D, Διευθυντής της Ειδικής Ορθοπαιδικής Κλινικής Χειρουργικής Ώμου του Metropolitan Hospital .


Η εφαρμόζεται με σκοπό την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αρθρικών δομών του ώμου που οφείλονται σε βιολογική φθορά. Υπάγεται στην κατηγορία των σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών για την αντιμετώπιση ορθοπαιδικών βλαβών, ενώ αποτελεί μια επαναστατική μέθοδο αποκατάστασης των αρθρώσεων στο χώρο της χειρουργικής ορθοπαιδικής.Με την ολική αρθροπλαστική ώμου αντικαθίσταται το πέρας του βραχιόνιου οστού και η ωμογλήνη με ειδικά μεταλλικά ενθέματα.


Οι τύποι της αρθροπλαστικής ώμου είναι οι εξής: κατά την οποία πραγματοποιείται αντικατάσταση όλων των δομών της άρθρωσης.όπου η άρθρωση αντικαθίσταται μερικώς (κάποια μέρη της)., η οποία επιλέγεται σε περιπτώσεις ανεπάρκειας του τενόντιου πετάλου, συνήθως. Εδώ πραγματοποιείται ολική αντικατάσταση της άρθρωσης, ωστόσο εφαρμόζεται τεχνική αναστροφής της φυσικής ανατομίας του ώμου με σκοπό να λειτουργεί και όταν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα μαλακά μόρια της περιοχής.


Σχετικά με το αρθροπλαστικη ωμου


Χαρακτηρίζεται από φθορά στον χόνδρο των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η φυσιολογική χαμηλή τριβή που υπάρχει ανάμεσα στα οστά και αυτό οδηγεί σε οξύ πόνο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ιδιαίτερες δυσκολίες στην καθημερινότητα του ασθενούς, καθώς εμποδίζει την εκτέλεση βασικών κινήσεων.Η οστεοαρθρίτιδα στον ώμο έχει μικρότερη συχνότητα εμφάνισης σε σχέση με το γόνατο και το ισχίο.


Η αρθροπλαστική ώμου ενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:Οστεοαρθρίτιδα ώμουΡευματοειδής αρθρίτιδαΟστεονέκρωσηΜετατραυματική αρθρίτιδα ώμου (αρθρίτιδα που προκύπτει έπειτα από κάποιον τραυματισμό)Προηγηθείσα επέμβαση που οδήγησε σε αρθρίτιδα ώμουΜαζική (αρθροπάθεια εξαιτίας ανεπάρκειας του τενόντιου πετάλου) Η διαδικασία της αρθροπλαστικής ώμου πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Κατά την επέμβαση, ο , αφαιρεί τις φθαρμένες αρθρικές επιφάνειες και στη συνέχεια προετοιμάζει τα υγιή οστά για την τοποθέτηση των ενθεμάτων.


Τέλος, πραγματοποιείται σύγκλιση του χειρουργικού τραύματος. Τα οφέλη της αρθροπλαστικής ώμου αφορούν στα εξής:Άμεση κινητοποίηση και ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνοΜικρή νοσηλείαΜειωμένες πιθανότητες επιπλοκώνΠολύ καλά αποτελέσματα – Μακροβιότητα της άρθρωσης άνω των 20 ετώνΑσφαλής διαδικασία Η μετεγχειρητική περίοδος έπειτα από την αρθροπλαστική ώμου περιλαμβάνει λήψη παυσίπονων για την αντιμετώπιση του χειρουργικού τραύματος.


Κορυφαίες οδηγίες από αρθροπλαστικη ωμου


Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λήψη των φαρμάκων περιορίζεται στη μία εβδομάδα περίπου. Ήδη από την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση, ο ασθενής είναι σε θέση να κινήσει το άνω άκρο ενώ η χρήση ανάρτησης γίνεται μόνο για ανάπαυση του άκρου. Κατόπιν της επιστροφής στην οικία του, ο ασθενής ξεκινάει άμεσα το πρόγραμμα αποκατάστασης πραγματοποιώντας ειδικές ασκήσεις με στόχο την ανακούφιση από τον πόνο, την ανάκτηση του εύρους κίνησης του ώμου και την προοδευτική επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα..


είναι μία επέμβαση που πραγματοποιείται με τοπική ή γενική αναισθησία και με έχει πολλές τεχνικές αποκατάστασης της βλάβης, όταν ο Ορθοπαιδικός, όπως ο , διαθέτει εμπειρία σε όλες. Τότε μόνο μπορεί να χρησιμοποιήσει εξατομικευμένα την ιδανική τεχνική, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, για να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.Ειδικότερα, ο Δρ.


Η ολική αρθροπλαστική ώμου μια άρκως εξειδικευμένη επέμβαση καθώς μπορεί να έχει μετεγχειρητικές επιπλοκές ( λοίμωξη της άρθρωσης, κάταγμα του βραχιόνιου, χαλάρωση της αρθροπλαστικής, υπερεξάρθρημα του ώμου, κακώσεις παρακείμενων νεύρων και αγγείων) .


Κορυφαία αρθροπλαστικη ωμου μυστικά


αρθροπλαστικη ωμουαρθροπλαστικη ωμου


Στην αρθροπλαστική ώμου γίνεται αντικατάσταση της άρθρωσης του ώμου από τεχνητή πρόθεση τιτανίου και ειδικού πλαστικού (πολυαιθυλένιο), για την αποκατάσταση της βλάβης που έχει υποστεί η άρθρωση του ώμου. Η στερέωση γίνεται με τη χρήση ειδικού οστικού τσιμέντου και τα υλικά είναι σχεδιασμένα για τη δημιουργία μίας νέας άρθρωσης που κινείται ομαλά, εμποδίζοντας ελέγξτε εδώ την τριβή ανάμεσα στις δύο αρθρικές επιφάνειες.


Η ένδειξη για την επέμβαση είναι η ανάγκη ανακούφισης περισσότερες πληροφορίες από τον πόνο και η αποκατάσταση των κινήσεων του ώμου. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ώμου με αρθροπλαστική έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με την εισαγωγή των σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών και υλικών. Ο έχει ασχοληθεί επισταμένα με την άρθρωση του (κατάγματα, αρθρίτιδες) και την αντιμετώπισή τους με αρθροπλαστική, χρησιμοποιεί δε την τεχνική της , μετά από πολυετή εκπαίδευση δίπλα στον Καθηγητή Π. αρθροπλαστικη ωμου.


Οι αρθροπλαστικές ώμου απαιτούν σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση, γιατί σε αντίθεση με τις αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου, παρουσιάζουν πρόσθετες ιδιαιτερότητες που αφορούν στο χειρισμό των μαλακών μορίων γύρω από την πρόθεση. Ειδικά η επανατοποθέτηση των οστικών τμημάτων με τους αντίστοιχους τένοντες παρουσιάζει ειδικές τεχνικές δυσκολίες και πρακτικά καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το λειτουργικό αποτέλεσμα της επέμβασης.


Γοητεία Σχετικά με το αρθροπλαστικη ωμου


Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις της κεφαλής, πχ. μετά από χρόνια λήψη κορτιζόνης. Αντικαθίσταται η κεφαλή του βραχιονίου οστού από ημισφαιρική πρόθεση που ενώνεται με αντίστοιχη μεταλλική, η οποία τοποθετείται μέσα στον αυλό. Πρόκειται για το συχνότερο τύπο αρθροπλαστικής μετά από , στα οποία δεν μπορεί να γίνει οστεοσύνθεση. Στην επέμβαση αυτή αφαιρείται η κεφαλή του βραχιονίου και παραμένει το βραχιόνιο οστό.


Η συρραφή γίνεται με τη μέθοδο της , με την οποία ο Δρ. Γ. Κασιμάτης έχει μεγάλη εμπειρία, ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερή κατασκευή που κινείται ενιαία. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της επέμβασης και εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει στέρεη οστική ενσωμάτωση. Δείτε την περίπτωση ασθενούς με μετά από συντριπτικό κάταγμα κεφαλής βραχιονίου.
Τοποθετείται μια κοιλότητα που περιέχει ειδικό πλαστικό στην ωμογλήνη και ένα ημισφαίριο στο βραχιόνιο. Πραγματοποιείται στους ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα ώμου, συνήθως ή . Η ειδική αυτή αρθροπλαστική επιλέγεται στις περιπτώσεις που οι μύες του στροφικού πετάλου του ώμου έχουν υποστεί μη επανορθώσιμη ρήξη και συγχρόνως υπάρχει αρθρίτιδα ().


Ένα μυστικό όπλο για το αρθροπλαστικη ωμου


το ημισφαίριο τοποθετείται στην ωμογλήνη και η κοίλη επιφάνεια στο βραχιόνιο, ώστε η άρθρωση που θα δημιουργηθεί να είναι λειτουργική χωρίς Διαβάστε περισσότερα τους μύες, χρησιμοποιώντας το δελτοειδή για τη λειτουργία της απαγωγής. Χρειάζεται όμως πολύ προσεκτική επιλογή των ασθενών, γιατί έχει βρεθεί ότι η λειτουργική ικανότητα του δελτοειδή για απαγωγή μειώνεται με την πάροδο των ετών και επομένως η κίνηση του ώμου καθίσταται δυσχερής.


Με τον όρο «αρθροπλαστική ώμου» περιγράφουμε την αντικατάσταση των φθαρμένων επιφανειών της άρθρωσης του ώμου με τεχνητά εμφυτεύματα, γνωστά ως προθέσεις προθέσεις. Οι αρθροπλαστικές του ώμου διακρίνονται σε: ημιαρθροπλαστική (αντικατάσταση μόνο της κεφαλής του βραχιονίου) ημιαρθροπλαστική επιφανείας ολική αρθροπλαστική (αντικατάσταση και της κεφαλής και της ωμογλήνης) ανάστροφη ολική αρθροπλαστική Ανάλογα με την πάθηση του ώμου και την ύπαρξη ή όχι του τενόντιου στροφικού πετάλου πραγματοποιείται από τον ορθοπαιδικό και η ανάλογη επέμβαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *